بورسیه تحصیلی

معرفی بورسیه های تحصیلی

بورسیه تحصیلی

معرفی بورسیه های تحصیلی

معرفی بورسیه های تحصیلی

۸ مطلب در مرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

آزمون GRE چیست؟

سیر تا پیاز آزمون GRE ؛ از ساختار و انواع مختلف آن تا شیوه نمره دهی و افرادی که به گذراندن آن ملزم هستند!

بدون شک این سوال برای شما پیش آمده است که آزمون GRE چیست و چرا برخی از کشورها و دانشگاه های مختلف جهان ارائه آن را الزامی می دانند. در مطلب زیر قصد داریم که شما را با سیر تا پیاز این آزمون آشنا کرده و ابهامات پیرامون آن را برطرف کنیم؛ با ما همراه باشید.

آزمون GRE چیست؟

موسسه برگزاری آزمون GRE یعنی ETS، این آزمون را چنین تعریف کرده است:

” هوشمندانه‌ترین راه برای ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی و مدارس کسب و کار “.

بدیهی است که این تعریف کلی بوده و اطلاعات چندانی در اختیار ما قرار نمی دهد و بهتر است با بیانی ساده تر آن را ارائه دهیم.

GRE مخفف Graduate Record Examinations است. در حقیقت این آزمون یک فیلتر ورود به تحصیلات تکمیلی است و در بسیاری از دانشگاه ها به خصوص آمریکا و کانادا، یکی از معیارهای اصلی سنجش و انتخاب دانشجوها همین آزمون GRE است. در واقع اکثر دانشگاه های کشورهای آمریکا و کانادا نمره این آزمون را به عنوان یکی از مدارک درخواست پذیرش در دوره های تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد، دکتری و پست داک) ملاک قرار می دهند.

نکته قابل توجه اینکه افرادی که قصد ادامه تحصیل در رشته های حقوق و پزشکی را دارند، از گذراندن این آزمون معاف هستند و باید به ترتیب آزمون‌های LSAT و MCAT را بگذرانند. اما دانشجویان سایر رشته ها که قصد تحصیل در دانشگاه های آمریکای شمالی را دارند، ملزم هستند که نمره GRE خود را به دانشگاه مقصد ارائه دهند. مدارس و دپارتمان های کسب و کار نیز که در گذشته میل چندانی به پذیرش GRE نداشتند، کاهش شدیدی داشته و در حال حاضر می توان بیان کرد که این دانشکده ها نیز ارائه مدرک GRE را معتبر و لازم تلقی می کنند.

 

آزمون GRE

آزمون GRE از چه بخش هایی تشکیل شده و تفاوت آن با آیلتس و تافل چیست؟

تست GRE خود به دو نوع Subject و General تقسیم می‌شود:

آزمون GRE General:

آزمون اصلی که اساسا آن را به عنوان GRE می‌شناسیم، GRE General  است که هر هفته در موسسات گوناگون و شهرهای مختلف ایرانبه صورت منظم و کامپیوتری برگزار می‌شود.

آزمون GRE General ورقه‌ای شامل سه بخش می‌باشد:

1. Quantitative ( استدلال کمی و ریاضیات )
2 . Verbal ( استدلال کیفی و درک زبانی ) 
3 . Analytical Writing ( بخش نوشتاری تحلیلی )

– بخش استدلال کمی و ریاضیات:

  • بخش ریاضیات این آزمون از سوالات جبر، هندسه، تجزیه و تحلیل داده ها و حل مسائل تشکیل شده است. سوالات این قسمت نسبتا ساده و چیزی بیش از کتاب‌های دبیرستان نیست. شاید یک دانش آموز خوب سوم راهنمایی هم بتواند به راحتی به سوالات آن پاسخ دهد. نمره این بخش از 130 تا 170 می باشد و معمولا اکثر افرادی که در این آزمون شرکت می کنند این نمره را کسب می کنند.
  • پرسش های این بخش از دو سری سوال 25 تایی تشکیل شده و 35 دقیقه زمان برای پاسخگویی به هر بخش در نظر گرفته شده است.

– بخش استدلال کیفی و درک زبانی:

  • این قسمت همان بخشی است که دانشجویان آن را به عنوان تست زبان می‌شناسند و در واقع توانایی‌های تحلیل زبانی فرد را موردسنجش قرار می‌دهند که یک رشته فلسفی بسیار مهم در قرن بیستم میلادی می‌باشد. این بخش مجموعه‌ای از سوالات جاخالی باعنوان‌های Text Completion و Sentence Equivalence و همچنین بخش درک مطلب یا Reading Comprehension را شاملمی‌شود.
  • پرسش های این بخش شامل دو سری سؤال است که 5 گزینه ای بوده، نمره منفی نداشته و باید در 30 دقیقه پاسخ داده شوند. نمره این بخش نیز بین 130 تا 170 محاسبه می‌شود.

 

  • milad ja
  • ۰
  • ۰

شنایی با شرایط تحصیل در کشور انگلستان برای دانشجویان ایرانی در سال 2020

اقتصاد پیشرفته، رفاه بالا و دانشگاه های معتبر و با قدمت، همگی باعث شده اند که انگلستان به عنوان یکی از گزینه های نخست هر دانشجویی باشد که سودای تحصیل در خارج از کشور را دارد. با این وجود، هزینه های نسبتا بالای زندگی به خصوص در شهری مثل لندن، پذیرش سخت دانشگاه های انگلیس از دانشجویان خارجی و بورسیه های کم تعدادِ در نظر گرفته شده برای متقاضیان، شرایط پیچیده ای را برای علاقه مندان رقم زده است. به همین جهت بر آن شدیم که در مجموعه مطالب زیر شما را با جزئیات زندگی و تحصیل در این کشور آشنا کنیم.

معرفی نظام آموزشی و تحصیلی کشور انگلستان

شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی در انگلستان

تحصیل در مقطع لیسانس در انگلستان نیازمند داشتن مدرک دیپلم تجربی، ریاضی یا علوم انسانی هست و فرد با داشتن یکی از این سه مدرک و داشتن نمره حداقلی 5.5 آیلتس می تونه برای کالج های این کشور اقدام کنه تا پس از گذراندن کالج، وارد دانشگاه بشه. همچنین متقاضی ورود به دوره های کارشناسی در انگلستان برای ادامه تحصیل در این کشور باید دوره GCSE را با حداقل نمرات C گذرانده باشه.

دوره لیسانس در انگلیس حدودا 3 ساله هست.

شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در انگلستان

برخی از دانشجوهای خارجی (و نه همه اونها) قبل از تحصیل در مقطع فوق لیسانس، دوره پری – مستر (pre-master) رو بنا به نظر دانشگاه یا صلاحدید خودشون میگذرونن؛ دوره ای که برای افراد ذیل توصیه میشه:

  • افرادی که قصد تغییر رشته دارن. یعنی دانشجو میخواد در رشته ای کاملا متفاوت از اون چه که در دوره کارشناسی خوانده، به تحصیل خودش رو در کارشناسی ارشد ادامه بده (مثلا در کارشناسی مهندسی مکانیک خوانده و قصد داره در رشته مدیریت ادامه تحصیل بده).
  • دانشجویانی که نمره زبان حد نصاب دانشگاه را کسب نکرده باشن.
  • دانشجویانی که مدت زمان زیادی از اخذ مدرکشون در دوره کارشناسی گذشته باشه.

بعد از گذراندن دوره پری – مستر، نوبت به مقطع فوق لیسانس میرسه. برای تحصیل در این مقطع نیاز به داشتن نمره حداقلی 6.5 آیلتس هست. مدت تحصیل در مقطع ارشد در انگلستان یک ساله.

شرایط تحصیل در مقطع دکتری در انگلستان

مدت تحصیل در دوره دکتری در انگلستان 3 سال هست و برای تحصیل در این مقطع نیاز به داشتن نمره 7 مدرک آیلتس هست. تحصیل در مقطع دکتری در بیشتر کشورها یک شغل محسوب میشه و دانشجو در این مطقع حقوق دریافت میکنه. برای تحصیل مقطع دکتری در انگلستان، بسیاری از افراد ابتدا وارد Pre-PhD میشن (مثل دوره کارشناسی ارشد). این دوره بهترین فرصت برای بالا بردن مهارت لازم جهت مقطع دکتری است و معمولا بین شش تا نه ماه زمان میبره. پس از این دوره هست که دانشجو رسما وارد دوره دکتری میشه.

(شرایط دریافت بورسیه تحصیلی انگلستان)

آشنایی با هزینه های تحصیل و زندگی در کشور انگلستان برای دانشجویان

هزینه های تحصیل در کشور انگلستان:

شهریه دانشگاه ها در انگلستان بر اساس مقطع تحصیلی و رشته تحصیلی ای که فرد قصد تحصیل در اون رو داره، متغیر هست. شهریه مقطع کارشناسی برای دانشجویان خارجی از حدود 10 هزار پوند در سال شروع میشه و تا حدود 35 هزار پوند در برخی دانشگاه های خاص هم میرسه. رشته های مرتبط با علوم انسانی و علوم اجتماعی دارای کمترین شهریه و رشته های بالینی و آزمایشگاهی شهریه بیشتری دارن.

به طور مثال، میانگین شهریه سالانه در رشته های علوم انسانی و هنر حدود 7 هزار پوند، در رشته های مهندسی حدود 10 هزار پوند و در رشته های پزشکی و بالینی حدود 12 هزار پوند هست. ممکنه شهریه های فوق در مقایسه با سایر کشورها مثل کانادا زیاد به نظر بیاد ولی نکته ای که باید به اون توجه بشه اینه که مدت دوره تحصیل در انگلستان در مقطع کارشناسی 3 سال و در مقطع فوق لیسانس 1 ساله و به این علت، به مدت یک سال در تمامی هزینه ها صرفه جویی میشه.

هزینه های بالا برای مقاطع فوق لیسانس و دکتری هم با تفاوت اندکی همین مقدار هست و تنها به طور میانگین با 2 هزار پوند افزایش شهریه نسبت به رقم های فوق مواجه میشیم.

هزینه های زندگی دانشجویی در کشور انگلستان

این هزینه ها در بریتانیا کاملا به مکان زندگی و موقعیت فرد بستگی داره؛ به طور مثال، شهر لندن یکی از گران ترین شهر های دنیا به حساب میاد و افرادی که در لندن زندگی میکنن باید نسبت به متوسط هزینه های زندگی در لندن حساس باشن. به طور کلی هزینه زندگی در شهر لندن مبلغی بالغ بر هزار پوند به صورت ماهیانه هست که فرد متقاضی باید این مبلغ رو در حساب بانکی خودش جهت اقدام برای اخذ ویزای انگلیس به سفارت این کشور ارائه بده.

همچنین زندگی در شهرهایی به غیر از لندن، ماهیانه حدود 850 پوند هزینه در برداره که همانطور که گفتیم فرد متقاضی باید این مقدار پول رو برای اخذ ویزای انگلیس در حساب بانکی خودش داشته باشه.

 شرایط و نحوه اخذ ویزای دانشجویی انگلستان

مطابق اطلاعات وبسایت مهاجرت انگلستان، ویزای مورد نیاز برای دانشجویان خارجی، Tier 4 (General) student visa هست. برای اخذ این ویزا متقاضی باید دارای 16 سال سن یا بالاتر باشه و پذیرش اون از موسسه مقصد مورد تایید قرار گرفته باشه.

علاوه بر این متقاضی باید توانایی مکالمه، خواندن و نوشتن به زبان انگلیسی بر اساس رشته مورد نظر رو دارا باشه همچنین بتونه شهریه و هزینه زندگی خودشو در انگلستان بپردازه. بطور معمول ظرف 3 هفته به درخواست های ویزا پاسخ داده میشه و مدت اعتبار ویزا هم بستگی به مدت دوره تحصیلی دانشجو داره. هزینه درخواست ویزا هم برای متقاضی 328 پوند هست.به اضافه مورد فوق، دانشجو باید مبلغ جداگانه ای هم به میزان 150 پوند بابت بیمه درمانی بپردازه.

شرایط کار دانشجویی حین تحصیل در انگلستان

دانشجوهای خارجیِ دارای ویزای تحصیلی انگلستان، در دوره های کارشناسی و بالاتر اجازه دارن تا 20 ساعت در هفته کار کنن. با این وجود، دانشگاه ها توصیه میکنن که اگر فرد یک دانشجوی تمام وقت در مقطع کارشناسی باشه، بیش از ۱۵ ساعت در هفته و همچنین یک دانشجوی تمام وقت مقطع تحصیلات تکمیلی بیش از ۶ ساعت در هفته کار نکنه. حداقل حقوق در انگلستان ساعتی ۷ پوند محاسبه میشه که قابلیت افزایش تا سقف معینی رو داره. در مجموع در صورت به دست آوردن کار قابل قبول و نشان دادن کفایت از فرد شاغلِ دانشجو، میشه انتظار داشت که حدود 600 پوند در ماه حقوق به دست بیاره.

  • milad ja
  • ۰
  • ۰

آشنایی با شرایط تحصیل در کشور استرالیا برای دانشجویان ایرانی

کشور استرالیا با دارا بودن امکانات رفاهی فراوان، کیفیت زندگی بالا و دانشگاه های معتبر به یکی از مقاصد دوست داشتنی برای دانشجوهای بین المللی تبدیل شده و بعد از آمریکا و انگلیس، سومین کشور پذیرنده دانشجو به حساب میاد. اگر شما هم علاقه مند به تحصیل در این کشور هستین، مطالب زیر که در اون از تمامی جوانب زندگی دانشجویی در استرالیا و چگونگی ادامه تحصیل در این کشور صحبت کردیم رو از دست ندین.

آشنایی با نظام آموزشی کشور استرالیا

تحصیل مقطع کارشناسی در کشور استرالیا:

دوره‌ کارشناسی در استرالیا در حالت عادی سه ساله است و خود دانشجو به اختیار خودش میتونه یک سال دیگه به دوره کارشناسی اش اضافه کنه و مدرک چهارساله این دوره که اصطلاحا Honors خونده میشه رو به دست بیاره. این سال چهارم بیشتر به سال نخست کارشناسی ارشد شباهت داره، از این جهت که در اون بیشتر تحقیق صورت میگیره و دانشجو بر روی پایان نامه کار میکنه. خوبی این چهار ساله گرفتن لیسانس در استرالیا هم واضحه؛ اینکه کارشناسی ارشدتون در این کشور به جای دو سال، یک سال طول میکشه.

شرایط گرفتن پذیرش در مقطع کارشناسی از دانشگاه های استرالیا هم معمولا ضوابط یکسانی داره و البته این احتمال هم وجود داره که هر دانشگاه برای رشته های خاص خودش شرایط معینی رو اعلام بکنه که در قسمت ثبت برای پذیرش اون رشته به صورت کامل آورده میشه.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور استرالیا:

دوره های کارشناسی ارشد در استرالیا بسیار متنوع هستن و از یک تا سه سال به درازا میکشن. نوع خاصی از دوره ارشد هم در این کشور وجود داره که بسیار محبوبه و بیشتر از گزینه های دیگه انتخاب میشه. داریم راجع به دوره دوگانه صحبت میکنیم؛ دوره ای که دانشجو طی دو سال میتونه دو مدرک کارشناسی ارشد متفاوت رو به دست بیاره.

در رابطه با شرایط تحصیل در دوره فوق لیسانس هم اینو باید گوشزد کرد که علاوه بر داشتن مدرک زبان آیتلس 6.5 که لازم به حساب میاد (7 برای رشته های پزشکی)، باید دوره کارشناسی رو هم با موفقیت پشت سر گذاشته باشین. ضمن اینکه این شرایط فراهم شده که اگر سابقه کاری مرتبطی دارین، بتونین در مقطع ارشد در رشته ای تحصیل کنید که ارتباطی به رشته تحصیلیتون در دوره کارشناسی نداره و در رابطه با کاری هست که انجامش دادین.

بیشتر بخوانید:  معرفی شرایط تحصیل در کشور سوئد برای دانشجویان ایرانی در سال 2020

در اینجا لازم میدونیم که در رابطه با کارشناسی ارشد تحقیقاتی که در استرالیا ارائه میشه هم توضیح مختصری بدیم. این دوره که مدتش تنها یک سال هست، اساسا بر مبنای تحقیق دانشجو در یک موضوع خاص پایه گذاری شده و دانشجو باید پس از اتمام دوره، پایان نامه خودش رو به صورتی ارائه بده که اساتید فن رضایت خاطر کامل از نتایج پژوهش هاش رو داشته باشن.

در رابطه با پذیرش در این نوعِ بخصوص کارشناسی ارشد هم دانشگاه های مختلف استرالیا استاندارها و ضوابط خودشون رو دارن و معیار مشخصی وجود نداره، اما این بدیهیه که دوره کارشناسی خودتون رو باید با موفقیت و همراه با کسب معدل قابل قبول به پایان رسونده باشین.

تحصیل در مقطع دکتری در کشور استرالیا:

برای اینکه بتونین از دانشگاه های استرالیا در مقطع دکتری پذیرش بگیرین، باید کارشناسی ارشد خودتون رو به خوبی پشت سر گذاشته باشین و حداقل ۶۵ درصد از سقف معدل رو به دست آورده باشین. گرفتن بورسیه در مقطع دکتری هم به مراتب از اخذ بورسیه در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ساده تر و محتمل تره. پس حتما شانس خودتون رو برای گرفتن بورسیه امتحان کنین؛ به ویژه که این بورسیه میتونه تمامی هزینه های تحصیل، زندگی، مسکن و… شما رو پوشش بده.

همچنین مدرک آیلتس با نمره حداقلی 7 برای تحصیل در مقطع دکتری در استرالیا لازمه و فردی با آیلتس کمتر، از شانس زیادی برخوردار نیست. با این وجود شکی وجود نداره که طرح تحقیقاتی مناسب، مهم ترین شاخص در اخذ پذیرش در مقطع دکتری به حساب میاد. پس سعی کنید بهترین طرح تحقیقاتی ممکن رو ارائه بدین و نظر استاد مشاور رو جلب کنین.

هزینه های تحصیل در کشور استرالیا برای دانشجویان ایرانی:

هزینه بالای تحصیلی در کشور استرالیا از این قراره که شهریه دوره کارشناسی بر اساس رشته و دانشگاه متغیره اما به طور کلی، برای تحصیل در رشته های علوم انسانی و هنری سالانه چیزی حدود ۱۶ تا ۳۰ هزار دلار استرالیا و برای تحصیل در رشته های علوم پایه، مهندسی و مجموعه پزشکی، چیزی حدود ۲۵ تا ۶۰ هزار دلار استرالیا باید هزینه کرد.

هزینه های تحصیل در دوره کارشناسی ارشد هم مثل دوره کارشناسی بنا به رشته و دانشگاه متفاوته، اما به طور کلی باید ۱۸ تا ۳۵ هزار دلار استرالیا رو به صورت سالانه کنار بذارین.

بیشتر بخوانید:  بورسیه تحصیلی در رشته هنر های زیبا در دانشگاه سطلنتی ملبورن استرالیا

هزینه تحصیل در دوره دکتری هم تفاوت چندانی با دوره ارشد نداره و از ۲۰ تا ۳۰ هزار دلار استرالیا در سال متغیره.

هزینه های زندگی در کشور استرالیا برای دانشجویان ایرانی:

عوامل مختلفی بر میزان هزینه ای که به صورت ماهانه برای داشتن یک زندگی معمولی نیاز هست، تاثیرگذارند. از جمله شهرِ محل تحصیل، نوع زندگی بسته به هزینه هایی که صرف خوراک و پوشاک میشه، خانه یا خوابگاه اجاره شده، مجرد یا متاهل بودن و… . با این وجود اما اگر بخوایم هزینه های یک زندگی دانشجویی را به صورت میانگین مشخص کنیم، نتایج زیر به دست میاد: (قیمت ها به دلار استرالیا بوده و بر اساس سال ۲۰۱۸ تنظیم شده اند).

  • خوابگاه: ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار در هفته
  • اجاره ی اشتراکی: ۸۵ تا ۲۱۵ دلار در هفته
  • اجاره انفرادی: ۱۵۰ تا ۴۵۰ دلار در هفته
  • مواد غذایی و غذاخوردن: ۸۰ تا ۲۵۰ دلار در هفته
  • گاز و برق: ۳۰ تا ۱۴۰ دلار در هفته
  • تلفن و اینترنت: ۲۰ تا ۵۰ دلار در هفته
  • حمل و نقل عمومی: ۱۵ تا ۵۰ دلار در هفته
  • سایر موارد: ۸۰ تا ۲۰۰ دلار در هفته

 

بورسیه زبان شناسی

دانشگاه ملی استرالیا

 

چگونگی اخذ پذیرش و ویزایی دانشجویی کشور استرالیا:

به طور کلی ویزای دانشجویی در استرالیا از ده نوع مختلف تشکیل شده که در ادامه مهم ترین ها رو توضیح میدیم:

  • ویزای دوره فشرده زبان انگلیسی که به منظور گذراندن یک دوره زبان انگلیسی در کشور استرالیا برای دانشجوهای بین المللی صادر میشه.
  • ویزای آموزش حرفه ای و کارآموزی که به منظور گذراندن دوره آموزش فنی و حرفه ای و یا دوره کارآموزی صدار میشه و بعد از اون گواهی گذراندن این دوره یا دیپلم فنی و حرفه ای به دانشجو اعطا میشه.
  • ویزای آموزش عالی که اصلی ترین ویزای صادره دانشجویی هست و برای افرادی که قصد دارن دوره آموزش عالی کارشناسی یا کارشناسی ارشد رو در استرالیا بگذرونن، صادر میشه.
  • ویزای تحقیقات آموزش عالی که برای دانشجویان متقاضی دوره دکتری و گذراندن دوره تحقیق صادر میشه.

دریافت پذیرش یا اخذ بورسیه از یک دانشگاه استرالیایی به هیچ وجه شرط کافی برای دریافت ویزای این کشور نیست و باید واجد شرایط دیگه ای هم باشین؛ از جمله:

  • توانایی مالی. برای اخذ پذیرش از دانشگاه های استرالیا، در ابتدا باید ثابت کنین توان این رو دارین که از پس هزینه های زندگی، دانشگاه و رفت و آمد به کشور خودتون رو دارین و برای اثبات این توانایی باید پرینت بانکی معتبر از موجودی مالی تون در سه ماه گذشته رو ارائه بدین.
  • انجام معاینات پزشکی و آزمون بهداشت
  • ارائه مدرک زبان معتبر (که جزئیات اون در قسمت مقاطع تحصیلی مختلف توضیح داده شد)
  • پرداخت هزینه های مربوط به بیمه دانشجویی. این بیمه که برای تمامی دانشجویان الزامیه، حدود ۴۳۰ دلار استرالیا برای دانشجوهای مجرد و ۱۲۰۰ دلار برای دانشجوهای متاهلِ بدون فرزند هزینه در برداره که پرداخت اون قبل از اخذ ویزا الزامی هست.

بیشتر بخوانید:  آشنایی با شرایط تحصیل در کشور انگلستان برای دانشجویان ایرانی در سال 2020

آشنایی با شرایط کار دانشجویی در کشور استرالیا برای دانشجویان:

دانشجویان بین المللی این امکان رو دارن که در طول هفته به کار بپردازن و در طی دوران تعطیلات هم به صورت تمام وقت کار داشته باشن. البته نباید این نکته رو از خاطر برد که کار دانشجویی تنها میتونه بخشی از هزینه های یک دانشجوی خارجی در استرالیا رو تامین کنه (مثل هزینه های مربوط به خوراک و پوشاک) و به هیچ نباید روی پرداخت هزینه های مربوط به دانشگاه از این منبع حساب باز کرد.

کارههای متنوعی هم برای اشتغال یک دانشجو در استرالیا وجود داره؛ از کار کردن در فست فودها و کافی شاپ ها (که خیلی بین جوان ها مرسوم هم هست) گرفته تا کار کردن در زمینه ای که با رشته تحصیلی فرد ارتباط داشته باشه. طبیعیه که کسب نمرات خوب در دانشگاه میتونه دانشجو رو در پیدا کردن این نوع از مشاغل یاری کنه.

این نکته رو هم اضافه کنیم که اگر قصد دارین همراه با همسرتون به استرالیا برید و در مقطع کارشناسی ارشد و یا بالاتر به تحصیل خودتون ادامه بدین، امکان کار تمام وقت برای همسرتون وجود داره.

  • milad ja
  • ۰
  • ۰

آشنایی با شرایط تحصیل در کشور آمریکا برای دانشجویان ایرانی در سال 2020

ایالات متحده آمریکا که به عنوان چهارمین کشور وسیع جهان و سومین کشور پرجمعیت پس از چین و هند در در دنیا به حساب میاد، با دارا بودن امکانات رفاهی در سطحی بالا، اقتصادی قدرتمند و مراکز آموزش عالی بسیار معتبر و قدیمی، چندین دهه است که به عنوان یکی از جذاب ترین مقاصد تحصیلی برای دانشجویان خارجی به شمار میره. در مجموعه مطالب ذیل شما رو با چند و چون شرایط تحصیل در آمریکااز نقطه نظرهای گوناگون، آشنا کردیم.

آشنایی با نظام آموزشی و تحصیلی کشور آمریکا برای دانشجویان

شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی در آمریکا

متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس در کشور آمریکا باید گواهی ای مبنی بر اتمام 12 سال تحصیل دوره های دبستان و دبیرستان (یعنی معادل مدرک پیش دانشگاهی در ایران) رو داشته باشن تا بتونن برای اخذ پذیرش از دانشگاه های کشور آمریکا اقدام کنن. داوطلبانی که دارای مدرک دیپلم از ایران هستن هم میتونن با گذروندن دوره پیش دانشگاهی در آمریکا، وارد دانشگاه بشن. برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های آمریکا، اخذ نمره 6 در آزمون  آیلتس و یا نمره مشابه در آزمون تافل، لازم هست اما داوطلب میتونه دوره های آموزش زبان انگلیسی رو در آمریکا و قبل از شروع دانشگاه سپری کنه.

شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا

متقاضیان ورود به مقطع فوق لیسانس در دانشگاه های آمریکا رو میشه به سه دسته تقسیم کرد:
1. افرادی با سوابق تحصیلی قابل قبول (معدل بالا در دوره کارشناسی و…).
2.  کسانی که سوابق تحصیلی معمولی دارن ولی فاصله زمانی بین آخرین مقطعی که گذراندن و اقدام جهت اخذ ویزای اونها، کمتر از دو سال هست.
3. افرادی که بیش از دو سال از آخرین مدرک تحصیلی اونها میگذره.

گروه اول به خاطر سابقه درخشان تحصیلی ( معدل کل بالای 17، داشتن مقاله معتبر بویژه مقاله ISI، داشتن نمره GRE یا GMAT مناسب، نمره IELTS یا TOEFL خوب) میتونن برای گرفتن بورسیه از دانشگاه های معتبر آمریکا اقدام کنن. این گروه علاوه براینکه دانشگاه هزینه های تحصیلشون رو پوشش میده، هزینه های زندگی روزمره اونها رو هم پرداخت میکنه.

گروه دوم با توجه به شرایط مالی خودشون میتونن برای دانشگاه های خوب با هزینه سالیانه ای در حدود 10 تا 18 هزار دلار اقدام کنن، البته دانشگاه های دیگه ای با هزینه کمتر هم وجود دارن.

شرایط تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا

طول دوره تحصیلی دکتری در آمریکا 4 ساله هست. همچنین دکتری پیوسته و به صورت فوری پس از مقطع کارشناسی و بدون داشتن مدرک کارشناسی ارشد هم امکان پذیره. اخذ پذیرش در مقطع دکتری در آمریکا بدون مدرک زبان امکان‌پذیر نیست. علاوه بر این، داشتن مدرک کارشناسی با معدل بالای 15 و مدرک کارشناسی ارشد با معدل بالای 16، ارائه حداقل دو توصیه نامه از اساتید دانشگاه و… برای اخذ پذیرش از اکثر دانشگاه های معتبرِ آمریکا لازمه. دانشگاه های ایالات متحده بورسیه های تحصیلی بسیاری که شامل پوشش هزینه های زندگی و تحصیلی برای دانشجوهای مقطع دکتری هست رو همه ساله ارائه میدن. برای دریافت این بورسیه ها در دوره ی دکتری موارد زیر اهمیت زیادی دارن:

  • دارا بودن مقاله های علمی و پژوهشی در نشریات بین المللی، که نشان دهنده ی شایستگی علمی و مهارت های تحلیل و نوشتاری دانشجو  باشه.
  • ارتباط با اساتید برتر دانشگاه محل تحصیل، به منظور دریافت توصیه نامه های مناسب که نشان بده استاد مربوطه دانشجو رو کاملا میشناسه و توانایی های اون رو تایید میکنه.
  • شرکت در کنفرانس های بین المللی و در صورت امکان ارائه مقاله.

 

بورسیه میشیگان

دانشگاه میشیگان فلینت آمریکا

 

بیشتر بخوانید:  آشنایی با شرایط تحصیل در کشور فرانسه برای دانشجویان ایرانی در سال 2020

هزینه های تحصیل و زندگی در کشور آمریکا برای دانشجویان

به طور کلی هزینه های یک دانشجو در آمریکا وابستگی زیادی با شهر و دانشگاهی داره که دانشجو در اون تحصیل میکنه؛ در مجموع اما میتونیم هزینه های ضروری رو در دو گروه زیر جا بدیم:

هزینه های تحصیل دانشجویان

به طور کلی سالیانه شهریه دانشگاه ها حدود ۴۰-۵۰ هزار دلار محاسبه میشه. دانشگاه‌های آمریکا به مراکز دولتی (با پشتیبانی دولت) و خصوصی (مستقل) تقسیم میشن. در دانشگاه‌های دولتی، پشتیبانی دانشگاه با دولته ولی به این معنا نیست که حتما تحصیل در این دانشگاه‌ها رایگان باشه، مگر در مواردی که شما از بورسیه‌ استفاده کنین. در مورد دانشگاه‌های خصوصی هم به طور میانگین شهریه از ۵۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ دلار در سال متغیره. دانشجوها در آمریکا تمایل بیشتری به دانشگاه های دولتی دارن، چون حتی اگر از بورسیه تحصیلی بهره منده نباشن،  باید شهریه دانشگاه (که در دانشگاه های دولتی کمتر هست) رو در نظر بگیرن. اگر قصد دارین که هزینه تحصیل رو خودتان پرداخت کنین، باید هزینه سال اول رو داشته باشین. البته این امیدواری وجود داره که از سال دوم این هزینه از وام های دانشگاه یا از طریق فاند تامین بشه.

هزینه های زندگی دانشجویان

برای زندگی در آمریکا  علاوه بر هزینه های دانشگاه، مخارج دیگه ای از قبیل اجاره خانه، هزینه های درمانی، مواد خوراکی و…  وجود داره . هزینه مواد خوراکی در آمریکا پایینه اما هزینه های درمان بالاست و کسانی که بیمه نباشن، با مخارج درمانی سنگینی مواجه میشن. لیست برخی از هزینه های ضروری به صورت زیره:

  • اجاره خانهاین مهمترین خرجیه که یک دانشجو برای زندگی در آمریکا داره. اجاره یک آپارتمان تک خوابه به طور متوسط ۷۰۰ دلاره. داشتن هم خونه می تونه این هزینه رو کمتر کنه. البته بیشتر دانشگاه های کشور خوابگاه های دانشجویی خوابگاه دارن که میتونه هزینه مسکن رو به طور محسوسی کاهش بده (300 تا 400 دلار به صورت ماهانه).
  • هزینه‌های درمانی: این هزینه ها در آمریکا بالاست، بنابراین با دانشگاه خودتون در این باره مشورت کنین و از بیمه شدن در طول دوران تحصیل اطمینان پیدا کنین.
  • مواد خوراکی: اصولا در آمریکا مواد خوراکی از هزینه ی پایینی برخوردارن؛ این هزینه به طور میانگین سالانه بین ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ دلاره.
  • سایر هزینه‌هاعلاوه هزینه های ذکر شده، شما مخارج دیگری هم دارین؛ به عنوان مثال، هزینه حمل و نقل (بلیط های 2 و 3 دلاری برای مسیرهای یک طرفه)، هزینه انرژی، پوشاک، اینترنت، تلفن و… هم وجود داره که این هزینه ها بستگی به استفاده شما از این امکانات داره.

معرفی شرایط و چگونگی اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

به طور کلی، متقاضی اخذ ویزای دانشجوییِ آمریکا باید واجد دو شرط زیر باشه:

  1. توانایی مالی لازم جهت پوشش هزینه های زندگی و تحصیل در آمریکا رو داشته باشه.
  2. گواهینامه SEVP از دانشگاه یا مرکز آموزشی مد نظر رو کسب کرده باشه.

مراحل تقاضای ویزای تحصیلی

  1. انجام مصاحبه در کنسولگری ایالات متحده آمریکا.
  2. تکمیل فرم‌های مورد نظر به همراه مدارک لازم.
  3. پرداخت هزینه های ویزای دانشجویی.

نکته مهم:

  • دانشجو باید در اسرع زمان تقاضای ویزای دانشجوئی خودش رو به سفارت و یا یکی از کنسولگری های آمریکا ارائه کنه. (120 روز مانده به تاریخ ثبت نام در دانشگاه).
  • دانشجو باید حداکثر 30 روز یا کمتر مانده به شروع دوره تحصیلی، وارد آمریکا بشه.

شرایط و نحوه کار دانشجویی در آمریکا در حین تحصیل

یک دانشجوی خارجی شش ماه پس از ورود به آمریکا و شروع تحصیلش اجازه کار رو دریافت میکنه. در مقطع کارشناسی ارشد به دانشجویان حق کار 20 ساعته داده میشه؛ 20 ساعتی که با توجه به حقوق دریافتیِ 15 دلار به ازای هر ساعت، میتونه بخش مهمی از هزینه های دانشجو رو تامین کنه. حق کار دانشجویی در مقطع کارشناسی 10 ساعت در هفته است که بین ۱۳ تا ۱۵ دلار به ازای هر ساعت حقوق پرداخت میشه.

نباید این نکته رو فراموش کرد که یک دانشجوی خارجی میتونه در ایام تعطیل سال (مثل کریسمس و …) حق 40 ساعت کار دانشجویی در هفته رو داره.

  • milad ja
  • ۰
  • ۰

نمره GPA چیست

نمره GPA چیست و تبدیل نمره و معدل به GPA چگونه صورت می گیرد؟

GPA یا همان Grade Point Average، یک شیوه نمره دهی معتبر و متحدالشکل در سراسر جهان است که در بازۀ 0 تا 4 بوده و شیوه‌ای برای ارزش‌یابی تحصیلی در مدارس و دانشگاه‌های کشورهای مختلف (از جمله آمریکا، آلمان و کانادا) می باشد. تمامی دانشجویانی که برای اخذ پذیرش اقدام می کنند، باید این نمره در کارنامه خود به همراه داشته باشند.

همانطور که می دانید مبنای نمرات داده شده به دانشجویان در طول تحصیل در کشورمان از 0 تا 20 بوده و هر دانشجویی که می خواهد از نمره GPA خود با خبر شود، باید از طریق شیوه های استاندارد و معینی که در ادامه توضیح داده ایم (مطابقه با دو نظام نمره دهی در آلمان و آمریکا)، این تبدیل نمره را انجام دهد.

1- فرمول محاسبه GPA نمرات در آلمان:

نمره GPA در سیستم آموزشی آلمان از طریق این فرمول به دست می آید:                          A = 3 * [ ( x – y ) / ( x – z ) ] + 1

  • نمره معادل در سیستم آلمانی: A
  • بیشترین نمره قابل کسب: X
  • نمره و یا معدل متقاضی: Y
  • کمترین نمره که منجر به پاس کردن یک درس میشود : Z

مثال اول: فرض کنید در درس الف در مقطع کارشناسی نمره 15 را به دست آورده اید و قصد دارید نمره GPA همین درس را به دست آورید. با عددگذاری در فرمول فوق عدد 2.5 به دست می آید.

مثال دوم: فرض کنید در درس ب در مقطع کارشناسی نمره 19 را به دست آورده اید و قصد دارید نمره GPA همین درس را به دست آورید. با عددگذاری در فرمول فوق عدد 1.3 به دست می آید.

و به همین ترتیب می توانید با جای گذاری نمره کسب شده در هر درس و معدل کل خود، اعداد معادل را در نظام GPA به دست آورید.

نکته بسیار مهم:
در سیستم آموزشی آلمان برحسب شیوه GPA، نمرات از پائین به بالا احتساب می شوند!! به این معنی که هرچه نمره در GPA کمتر باشد، ارزش بیشتری دارد؛ یعنی نمره 20 معادل نمره 1 در GPA سیستم آلمانی و نمره 10 معادل نمره 4 در GPA سیستم آلمانی به حساب می آید.

  • milad ja
  • ۰
  • ۰

همه اطلاعات لازم برای تحصیل در ترکیه

از سال 2006 تعداد دانشجویانی که در ترکیه مشغول به تحصیل هستند بیش از دو برابر شده است، که نشان دهنده رشد این کشور به عنوان یک مقصد تحصیلی مناسب است. در سال تحصیلی 2016-2015 در ترکیه بیش از 48000 دانشجوی خارجی وجود داشته است. انگیزه‌های تحصیل در ترکیه شامل عوامل مختلفی از جمله: تحصیلات نسبتا ارزان و با کیفیت که دارای فرصت‌های مناسبی به عنوان کمک هزینه تحصیلی است، پرداخت هزینه‌های مسکن و هزینه‌های تحصیل، بیمه درمانی و همچنین هزینه‌های سفر را دربر می‌گیرد، می باشند.

در حال حاضر ترکیه یک مقصد گردشگری پر رونق است که در سال 2015 بیش از 40 میلیون گردشگر از سراسر جهان برای سرمایه‌گزاری و تعطیلات به این کشور آمدند. دولت ترکیه بسیار علاقه‎مند است تا این محبوبیت را در بین دانشجویان بین المللی نیز افزایش دهد و هدف آن داشتن بیش از 100 هزار دانشجوی خارجی تا سال 2019 می‌باشد.

اگر قصد تحصیل در ترکیه را دارید ادامه این مطلب را از دست ندهید تا در مورد دانشگاه‌های برتر در ترکیه، شهرهای محبوب برای دانشجویان، میزان بودجه در هر شهر و نحوه دریافت ویزای دانشجویی آشنا شوید:

دانشگاه‌های ترکیه:

در ترکیه بیش از 200 دانشگاه وجود دارد که اکثر آنها توسط دولت اداره می‌شوند. اکثر آنها دانشگاه‌های جوان هستند و تنها تعداد 8 دانشگاه است که زمان تاسیس آنها به سال 1970 برمی‌گردد و آن هم دانشگاه بلکینت می‌باشد که تا سال 1984 تاسیس آن به اتمام نرسیده بود. در میان دانشگاه‌های تازه تاسیس می‌توان به دانشگاه بین‌المللی آنتالیا(AIU) اشاره کرد که در سال 2012-2013 از اولین سری دانشجویان ورودی به ترکیه استقبال نمود و یکی از اهداف این دانشگاه این است که بیش از نیمی از دانشجویان خود را از خارج از ترکیه بپذیرد.

هردو نوع دانشگاه دولتی و خصوصی در ترکیه مطابق با توافقنامه بولونیا که یک برنامه استاندارد جهانی درباره برنامه‌های تحصیلی در سراسر اروپا است، تنظیم شده‌اند و همچنین دانشگاه‌های ترکیه در برنامه Erasmus+ که از تبادل دانشجویان بین‌المللی در دانشگاه‌های مختلف حمایت می کند، شرکت می‌نمایند. در سیستم رتبه بندی QSکه در سال 2016 منتشر شد، سیستم آموزش عالی ترکیه در رتبه 39 قرار گرفت.

دانشگاه‌های تراز اول در ترکیه

11 دانشگاه در ترکیه در رتبه بندی 2017-2016 جز دانشگاه‌های برتر قرار گرفتند و همچنین در سال 2016 تعداد 20 دانشگاه از دانشگاه‌های ترکیه در رتبه بندی دانشگاه‌های برتر اروپایی و آسیای مرکزی QS=EECA جز دانشگاه‌های برجسته نوظهور شدند. اکثر این دانشگاه‌های برتر در آنکارا و یا استانبول دو شهر بزرگ ترکیه قرار گرفته‌اند. در آنکارا، دانشگاه فنی بوکلین، دانشگاه فنی و مهندسی میانه و دانشگاه هاتهیت را می‌توان نام برد، در حالی که در استانبول دانشگاه سابانچی، دانشگاه کوش، دانشگاه بوگاتیوی و دانشگاه فنی مهندسی جز برترین‌ها هستند.

دانشگاه بوعزیزی

این دانشگاه یک جهش بزرگ در رتبه بندی EECA در سال 2016 داشته است به طوری که از رتبه 17 ام به رتبه 9 ام صعود کرد، در صورتی که بیشتر دانشگاه‌های ترکیه در این رتبه بندی رتبه ای بالاتر از 10 را به خود اختصاص داده‌اند. این دانشگاه در سال 1863 با کمک رابرت کالج تاسیس شد و اولین دانشگاه آمریکایی در خارج از ایالت متحده آمریکا بوده است. این دانشگاه در استانبول واقع شده است، نزدیک به تنگه بسفر و قلعه تاریخی Rumelihisar که مرز جنوب شرقی دانشگاه را تشکیل می‌دهد. دانشجویان در این دانشگاه با زبان انگلیسی آموزش می‌بینند به طوری که این دانشگاه ارتباط بسیار قوی با نظام آموزش عالی آمریکا دارد.

دانشگاه بیل کنت

دانشگاه بیلکنت با نام اختصاری bilim kenti شناخته می شود که به ترکی به معنای شهر یادگیری و علم است. این دانشگاه اولین موسسه غیرانتفاعی خصوصی در ترکیه بوده که در سال 1984 تاسیس شد و دارای کتابخانه دانشگاهی گسترده‌ای هست.

دانشگاه سابانسی

این دانشگاه در استانبول واقع شده است و سومین دانشگاه برتر ترکیه در رده بندی EECA در سال جاری بوده که دارای رتبه 13 می‌باشد. این دانشگاه یکی از دانشگاه‌های جوان ترکیه است که در پاییز سال 1999 آموزش خود را شروع کرده و در حال حاضر بیش از 4000 دانشجو دارد. از این تعداد دانشجو حدود 42 درصد آنها بورسیه تحصیلی دریافت می‌کنند.

دانشگاه فنی خارومیانه

در مرکزی ترین نقطه سرمایه گذاری ترکیه یعنی آنکارا، دانشگاه فنی و مهندسی میانه شرق یا به طور اختصار MEUT بنا شده است که در رتبه بندی 2016 EECA رتبه 14ام را به خود اختصاص داد. این دانشگاه بیش از 31000 دانشجو را در خود جای داده است که بسیاری از آنها دانشجویان تبادلی از سایر دانشگاه‌ها در طول یک سال می‌باشند. به دلیل تقاضای زیاد در این دانشگاه، MEUT تنها 1.5 درصد از 1.5 میلیون متقاضی ورود به دانشگاه را پذیرش می‌کند. دروس در این دانشگاه هم همانند دانشگاه بیلکنت، با زبان انگلیسی تدریس می‌شوند.

دانشگاه کوک

این دانشگاه در استانبول در سال 1993 تاسیس شد و در رتبه بندی سال جاری رتبه 16 ام را به خود اختصاص داد و با نام ویشیو کوش بنیان‌گذار، کارآفرین و شهردار استانبل نام‌گذاری شده است. دانشگاه کوش دارای 22 رشته کارشناسی، 32 رشته کارشناسی ارشد و 18 رشته در دکتری است و در حال حاضر بیش از 5500 دانشجو را تحت تعلیم دارد. این دانشگاه شعار خود را چنین بیان می‌کند: " این دانشگاه به منظور پرورش مستعدترین فارغ‌التحصیلان ترکیه و کسانی که از لحاظ بین المللی واجد شرایط هستند، تاسیس شده است. چه کسی می‌تواند خلاقانه، مستقل و عینی فکر کند؟ در اینجا کامل می شوید!

زندگی دانشجویی در ترکیه

به عنوان یک دانشجو که در ترکیه زندگی میکند، به خصوص اگر در شهرهای بزرگ اقامت داشته باشید، مطمئنا از مکان های پرهیجان و انجام برخی کارهای خاص دور نخواهید بود. شهرها پر از سالن‌های پرجنب و جوشی هستند که هرساله تعدادی جشنواره بین المللی موسیقی در آن ها اجرا می‌شوند. سینما رفتن جز برنامه های محبوب در ترکیه می‌باشد، به طوری که آخرین فیلم‌های روز دنیا در ترکیه به نمایش گذاشته می‌شوند.

با توجه به زندگی روزانه در ترکیه، ممکن است که خود را برای خوردن یک کباب با کیفیت خوب، یا حداقل یه قهوه ترک واقعی و شاید مصرف غذاهای محلی، انجام بازی های سنتی و... ، آماده نمایید.

 

[caption id="attachment_3775" align="aligncenter" width="610"]تحصیل در ترکیه​ دانشگاه های ترکیه[/caption]

.

 

شهرهای دانشجویی در ترکیه

استانبول

استانبول بزرگترین شهر ترکیه است که دارای تاریخ هزار ساله می‌باشد، اما امروزه این شهر از نظر جهانی از جنبه دیگر در حال رشد است. استانبول در سال 2015 میلادی بیش از 14 میلیون نفر مسافر را در خود جای می‌داد و در حدود پنجاه و نیم میلیون گردشگر را شامل می‌ شد؛ به طوری که پنج سال بعد از آن به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا نامگذاری شد. این شهر به عنوان چهارمین مقصد محبوب گردشگران جهان شناخته شده است. میراث فرهنگی این شهر جذابیت بزرگی برای گردشگران است. این شهر می تواند یکی از شهرهای مناسب برای دانشجوویان علاقه مند به تحصیل در ترکیه باشد.

دانشگاه بوعزیزی و دانشگاه سابانسی دو دانشگاه عالی استانبول در رتبه 9 و 13 در رتبه بندی جهانی هستند. دانشگاه کوش و دانشگاه فنی استانبول نیز رتبه های 16 و 23 را دارا می‌باشند و این در حالی است که دانشگاه استانبول در رتبه 34 قرار دارد.

آنکارا

آنکارا پایتخت ترکیه و دومین شهر بزرگ این کشور است. از نظر تجاری و سیاسی شهر شلوغی بوده و جمعیت دانشجویی زیادی دارد و همچنین دارای جمعیت قابل توجهی از دیپلمات‌های بین‌المللی است. از محبوب ترین جاذبه‌های توریستی آن می‌توان به قلعه آنکارا، موزه تمدن آناتولی و انیتکابیر و مقبره مصطفی کمال آتاتورک بنیان‌گذار جمهوری ترکیه اشاره کرد.

دو دانشگاه با رتبه بالا در آنکارا وجود دارند که عبارت اند از: دانشگاه بیلکتن و دانشگاه فنی میانه شرق METU. هرکدام از دانشگاه ها به ترتیب دارای رتبه‌های 12 و 14 در نظام رتبه‌بندی EECA هستند. یکی دیگر از دانشگاه‌های رتبه بندی شده در آنکارا دانشگاه Hacettepe می باشد که دارای جایگاه 40 در رتبه‌بندی جهانی است.

ازمیر

سومین شهر بزرگ ترکیه، که به عنوان مروارید اژه شناخته می شود. این شهر به دلیل مناظر زیبا و دیدنی که رو به دریای اژه دارد به این نام مشهور است. ازمیر یک شهر پر شور و هیجان است و دارای بازار بزرگ Kemeralti، سواحل و بسیاری از رویدادها و نمایشگاه‌های متنوع است. این شهر دارای سابقه تاریخی گسترده و فرهنگی قابل توجه است. دانشگاه Ege در این شهر دارای رتبه 72 در رتبه بندی جهانی می‌باشد و دانشگاه Dokuz Eylul  رتبه 92 را در اختیار دارد.

آدانا

یکی دیگر از شهرهای دانشجویی ترکیه، شهر آدانا است که پنجمین شهر محبوب و محل دانشگاه Cukurova است. این دانشگاه در رتبه 120-111 در رتبه‌بندی جهانی قرار دارد. آدانا یکی دیگر از قدیمی‌ترین شهرهایی است که از 6000 سال قبل از میلاد مسیح ساخته شده است.

 

[caption id="attachment_3776" align="aligncenter" width="645"]تحصیل در ترکیه​ ترکیه[/caption]

 

.

دیگر شهرهای ترکیه برای تحصیل در این کشور

سایر دانشگاه‌های برتر ترکیه شامل دانشگاه آنادولا در اسکیشهر، که یکی از شهرهای بزرگ و مقرون به صرفه‌ ترکیه است که با نام شهر قدیمی نیز شناخته می‌شود. یکی دیگر از دانشگاه‌های مشهور ترکیه، دانشگاه سلیمان است که یکی از بزرگترین دانشگاه ‌های ترکیه از نظر تعداد دانشجو بوده و همچنین بخشی از برنامه Erasmus را در برنامه‌های خود برای دانشجویان مدنظر قرار داده است. در نهایت دانشگاه آکدنیز در آنتالیا قرار دارد که دارای برنامه های فشرده برای مشارکت دانشجویان بین‌المللی با برنامه‌هایی همانند مبادله دانشجویی، فرآیند بولونیا و انجمن فرایندهای بین‌المللی برای تبادل دانشجویان است.

هزینه تحصیل در ترکیه

هزینه تحصیل دانشجویان بین‌المللی در ترکیه نسبتا مقرون به صرفه است و بسته به شرایط متفاوت خواهد بود (به طور مثال، هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی در انگلیس 600 تا 1500 دلار در سال است، در حالی که همین هزینه برای دوره‌های مشابه در ترکیه چیزی در حدود 240 تا 750 دلار است).

دانشگاه‌های دولتی در ترکیه به نسبت ارزان‌قیمت تر از موسسات خصوصی در هستند. یک دانشجوی ارشد در یک دانشگاه دولتی هزینه‌ای برابر با 300 تا 800 دلار خواهد داشت، که این هزینه برای دانشگاه‌های خصوصی چیزی در حدود 20000 دلار است.

هزینه زندگی جهت تحصیل در ترکیه

هزینه زندگی در ترکیه در مقایسه با سایر مقاصد تحصیلی در اروچا نسبتا کم است و هزینه 400 تا 500 دلاری در هر ماه برای پوشش هزینه‌های زندگی از جمله مسکن مورد نیاز است، گرچه این عامل بستگی به شیوه زندگی و عادت های شما دارد.

شرایط ویزای دانشجویی ترکیه

برای تحصیل در ترکیه، ابتدا باید در یک دانشگاه ترکیه‌ای پذیرفته بشوید . سپس برای گرفتن ویزای دانشجویی در نزدیکترین کنسولگری ترکیه درخواست دهید. برای دریافت ویزای دانشجویی ترکیه، شما به مدارک زیر نیاز دارید:

  • یک کپی از نامه پذیرش دانشگاه ترکیه
  • تکمیل فرم درخواست ویزای دانشجویی ترکیه(از کنسولگری)
  • گذرنامه معتبر با تاریخ انقضا پس از پایان اقمت برنامه ریزی شده در ترکیه
  • هزینه چردازش که بسته به ملیت شما متفاوت است
  • عکس‌های مربوط به گذر نامه

به طور کلی حدود 8 هفته از زمانی که درخوایت را ارسال کردید تا زمانی که ویزا را دریافت نمایید طول می‌کشد. پس از ورود به ترکیه، باید یک مجوز برای اقامت یک ماه پس از ورود را درخواست کنید که این کار را می‌توانید از طریق نزدیکترین مرکز پلیس آنجا انجام دهید. آنها از شما مدارکی را مسترد می‌کنند تا نشان دهید که شما در یک دانشگاه ترکیه‌ای ثبت نام کرده‌اید.

 

منبع بورسیه پلاس

  • milad ja
  • ۰
  • ۰

این متن دومین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

زکات علم، نشر آن است. هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.

همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. در بعد کسب و کار نیز، روز به روز بر تعداد شرکت هایی که اطلاع رسانی محصولات، خدمات و رویدادهای خود را از طریق بلاگ انجام می دهند افزوده می شود.

  • milad ja
  • ۰
  • ۰

این متن اولین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

مرد خردمند هنر پیشه را، عمر دو بایست در این روزگار، تا به یکی تجربه اندوختن، با دگری تجربه بردن به کار!

اگر همه ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیم های درست تر، استفاده بهتری از وقت و عمر خود داشته باشند.

همچنین گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته بدیهی است کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.

  • milad ja